TIBE | Digitale årsrapporter og budsjett
Tap to add to home-screen.

Digitale årsrapporter og budsjett

For mange bedrifter, kommuner og fylkeskommuner er årsrapport, budsjett og økonomiplan blant de viktigste dokumentene som publiseres i løpet av et år. Uansett hvordan dokumentene brukes eller hva de fylles med, er det avgjørende at brukeropplevelsen står i fokus.

I dagens digitale samfunn blir digital synlighet, tilgjengelighet og gode leseropplevelser stadig viktigere. Digitalisering av årsrapport, budsjett og økonomiplaner gjør at dokumentene blir tilgjengelig for flere, og at brukeropplevelsen forbedres i takt med nye muligheter for formidling av informasjon.


Mange fordeler
En av de største fordelene med å velge en digital løsning, er at innholdet tilpasses den plattformen som leseren allerede befinner seg på, enten det er mobil, laptop eller nettbrett. Papirbaserte dokumenter gir dessuten liten viral spredning, og PDF-formatet er ikke særlig egnet for små skjermer. Ved å velge en digital løsning, vil man også enkelt kunne innhente informasjon rundt hva som faktisk leses i rapporten.


Vinner av Farmandprisen
TIBE Molde har levert digitale årsrapporter, økonomiplaner og styringsdokument til ulike aktører i en årrekke. I 2015 lanserte Molde kommune sin første digitale årsrapport og ble gullvinner i den tradisjonelle Farmandprisen, som deles ut til landets beste årsrapporter i private og offentlige virksomheter.


Utvalgte referanser