TIBE | Vi er TIBE
Tap to add to home-screen.

Moldevert Digital

Moldevert Digital er et e‑læringskurs som består av ca. 100 korte og lengre videosnutter som blant annet presenterer historie, næringsliv, byutvikling, kultur, naturen og aktiviteter i Molderegionen. I kurset er det også en ren vertskapsdel.

Initiativtaker til Moldevert Digital er Molde Næringsliv gjennom Masterplan Reiseliv 2030, og målet er å gjøre flest mulig mennesker i regionen til bedre verter gjennom økt kunnskap.

TIBE var ferdig med å utvikle innholdet i Moldevert Digital sammen med Molde Næringsforum i fjor høst, og ved årsskiftet hadde 327 verter startet opplæringen. Tilbakemeldingene fra deltagerne er gode: 

– Kurset var bevisstgjørende, nyttig og interessant.

– Jeg syns det faglige stoffet og filmene gjorde det lett å få meg seg det som ble sagt.

– Moldevert Digital var et morsomt og interessant kurs… Korte fine videoer med historie, om næringsliv og tips om hva som er verdt å se i regionen. Etter et par timer foran PCen er jeg klar til å markedsføre Molde når sjansen byr seg.

E‑læringskurset er laget på norsk og engelsk, og består av videoer, artikler og kunnskapstester.

Verdsarvvert

TIBE har også tidligere utviklet innhold til e‑læring for reiselivet i Møre og Romsdal, da litt lenger sør. Vestnorsk fjordlandskap representert ved Geirangerfjordområdet og Nærøyfjordområdet kom på Unescos verdsarvliste i 2005, og gjennom e‑læringsprogrammet «verdsarvvert» utvikler Geirangerfjorden Verdsarv nettopp verdsarvverter. 

I dette kurset inngår også en god del opplæring om verdensarv og ansvaret som ligger i dette, som blant annet å ta vare på kulturlandskapet gjennom bærekraftig utvikling.

Verdsarvvert ble laget i to nivåer med ulike vanskelighetsgrader, og de som har fullført kurset får diplom og jakkemerke i gull og sølv avhengig av hvilket kurs de har tatt.